Aslinda bu salata "uc renk biberli patlican salatasi", fakat ben bir sekilde yesil biber koymayi unuttugum icin benim patlican salatam iki renk biberli oldu..
Malzemeler:
- 3 adet dolmalik yesil biber
- 3 adet kirmizi biber (ben kirmizi 'bell pepper' kullandim)
- 3 adet dolmalik sari biber
- 3 adet patlican
- 4 dis sarmisak
- Yarim cay bardagi zeytinyagi
- 4 corba kasigi sirke
- Tuz
- Biberi ve patlicanlari 200 derecelik firinda yaklasik 40-45 dakika pisirdim.
- Kabuklarini soyup biberleri ve patlicanlari uzun seritler halinde dogradim.
- Daha sonra sarmisagi patlican ve biberlerle karistirip servis tabagina aldim.
- Uzerine zeytinyagi ve sirke gezdirip tuz serptim. Afiyet olsun!
Kaynak: Tarif Sofra dergisine ait..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder