1 Haziran 2009 Pazartesi

BASLANGIC

Herkese Merhaba!!! Bu baslangici yapmaktan dolayi inanilmaz mutluyum! Bu blogda neler mi bulacaksiniz? Yemek yapmaya yeni baslayanlar icin klasikler, klasikleri zaten bilenler icin yepyeni tarifler icerecek ve kisacasi yemek yapmayi seven herkese hitap edecek! Blogumda zaman ilerledikce Turk mutfaginda klasiklesmis veya benim simdiye kadar bildigim ve siklikla yaptigim yemeklerin yanisira, dergilerden, kitaplardan, televizyondan denedigim ve begendigim yepyeni tarifleri bulacaksiniz. Mutfak olarak dogdugum ve buyudugum yer icabi Akdeniz ve Ortadogu mutfagina agirlik verecegimi dusunuyorum. Amerika’da yasadigim icin ve Amerikalilar mutfakta dunyanin dort bir yaninan esinlendigi icin zaman zaman benim yer verdigim tariflerde de dunyanin her yerinden esintiler olacak.
Yemek tariflerinin yanisira gezi ve seyahat temali guncellemeler de yapmak istiyorum. Gezip gordugum ve begendigim yerlerin fotograflarini ve olmazsa olmaz gezdigim yerlerin yemeklerini sizlerle paylasmak istiyorum. “Yediklerin sana kalsin, gorduklerini anlat” derler ama ben ikisini de anlatacagim. Boylelikle oralari gezmek isteyenlere de fikir olabilecek.
Bunlarin disinda tabii ki mutfakla ilgili bildigim, ogrendigim ve kendi mutfagimda kullandigim her turlu bilgiyi sizinle paylasacagim. Sizden gelebilecek her turlu yorumu bekliyorum. Sizin fikirleriniz ve yorumlarinizla beraber daha guzel sonuclara ulasacagimiza eminim.