26 Şubat 2010 Cuma

Venedik Usulü Ispanaklı Rulo Pizza


Pratik, guzel ve degisik bir pizza tarifi; Giada'dan.. Aslinda pek adi gibi pizza deil, ama bize cok yakin bir corek diyebiliriz.. Hamuru hazir kullaniliyordu, ama ben Giada'nin Roma Pizza'sinin hamur tarifini kullandim ve harika oldu.. En yakin zamanda Roma Pizzasi'ni da deneyecegim.. Venedik usulu rulo pizza, degisik ic alternatifleriyle de denenebilir..Mantarli, kiymali?..

Malzemeler
:

1 kap = 140 ml = 1 su bardagi

Hamur icin
  • Yarim bardak ilik su
  • 2 cay kasigi aktif kuru maya
  • 2 bardak un (yogurmak icin ekstra un)
  • 1 cay kasigi tuz
  • 3 yemek kasigi zeytinyagi (kaseyi yaglamak icin ekstra)
Pizzanin ici icin
  • 2 bardak rendelenmis mozarella peyniri
  • 6-7 yaprak hindi fume (tarifin orijinalinde Italyan jambonu vardi)
  • 1 bardak (bebek) ispanak
  • 1 yemek kasigi zeytinyagi
  • Tuz
Yapılışı
  • Hamuru hazirlamak icin maya ve suyu karistirip 5 dk mayanin cozulmesi icin bekleyin. Mutfak robotunda unu ve tuzu karistirin. Yagi ekleyin. Makine calisirken maya-su karisimini ilave edin. Hamur karisana kadar karistirin.
  • Hamuru unlanmis tezgahin uzerine alin. 1 dakika daha yogurun. Yaglanmis kaseye koyup hamurun etrafini yaglayin. Hamur kasesini strecleyip 1 saat ilik bir yerde, hacmi iki katina cikana kadar bekletin.
  • Hamurunuz kabarinca, hamuru tekrar tezgahin ustune alip 6-7 cm kalinliginda, ve 30-35 cm capinda bir daire olacak sekilde acin. Hamurun her tarafina, mozarella peyniri serpistirin. Peynirin uzerine hindi fumeleri tek kat olacak sekilde yerlestirin. En uste ispanaklari yayin ve kalan peyniri ispanaklarin uzerine serpin.
  • Hamuru rulo olacak sekilde cok dikkatli bir sekilde sarin. Rulonuzu yaglayip tuz serpin.
  • Hamur rulonuzu, kivrim yeri asagida olacak sekilde yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestirin. Onceden isitilmis 220 derecelik firinda, 25 dk firinlanmasi oneriliyor ama ben daha cok firinladim. En iyisi siz uzeri kizarana kadar firinlayin.
  • Rulo pizzaniz pistikten sonra 10 dk sogumasini bekleyin ve 2 cm kalinliginda dilimleyerek servis yapin. Afiyet olsun!
Kaynak: Giada de Laurentiis