3 Aralık 2009 Perşembe

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı ve Közlenmiş Kırmızı Biber


Hava degisikligi nedeniyle hastaliklarla gecen bir "ilk" haftaydi Omer ve benim icin Turkiye'de.. Neyse ki hastaliklari atlatmak uzereyiz ve Istanbul yolculugumuz icin hazirlaniyoruz. Annemlerin yeni eve tasinmalarindan dolayi da internete sık giremiyorum.. Bu yuzden post'larim da azaldi..
Bugunku postum her zaman yaptigim bulgur pilavini arasira degisiklikle yaptigim yesil mercimekli bulgur pilavi. Aslinda bulgur pilavi bu haliyle daha cok Gaziantep'te yapilir. Denemenizi siddetle tavsiye ederim. Yanina da harika kirmizi bell pepper'lari kozlemistim firinda. Onun da kisacik tarifi altta:

Bulgur Pilavi

Malzemeler:
1 su bardagi bulgur, yarim bardak yesil mercimek, yarim kuru sogan, 3-4 yemek kasigi siviyag, 1 yemek kasigi domates salcasi, 1 yemek kasigi biber salcasi, tuz, karabiber, nane.
Yapilisi: Yesil mercimegi haslayin. Sogani yemeklik dograyip siviyagda kavurun. Salcalari ekleyip bir miktar daha kavurun. Baharatlari ve 2 su bardak su ekleyip tencerenin kapagini kapatin. Su kaynayinca bulguru ve mercimekleri ekleyin. Bulgur tamamen suyunu cekene kadar pisirin. Pistikten sonra tencerenin kapaginin altina havlu kagit sıkıstırıp 10 dk dinlendirin. Afiyet olsun!

Közlenmiş Kırmızı Biber
Alti adet kirmizi biberleri (bell peppers) 200 derecede isinmis firinda yarim saat kozledim. Firindan cikar cikmaz biberlerin uzerini alimunyum folyoyla kapattim ve soguyana kadar bekledim, boylece biberler daha kolay soyuldu. Daha sonra biberleri soyup irice dogradim. Sarmisak, zeytinyagi ve sirke ekleyip servis yaptim. Afiyet olsun!