1 Kasım 2009 Pazar

CEVİZLİ VE TARÇINLI KARELER (KEK)


Aslinda bu karelere 'cevizli ve tarcinli kek' demek pek dogru degil cunku bu kareler, keke gore daha yogun ve yassi oluyorlar, ve kabartma tozu kullanilmadigi icin kabarmiyorlar. Ama hala yumusacik olan bu karelere kurabiyeyle kek arasi diyebiliriz..Kahvenin yaninda harikalar..Ve yapimi cok cok kolay.

Malzemeler: 100 gr tereyagi (ve tepsiyi yaglamak icin ekstra), 1 1/4 kap* esmer seker, 1 yumurta + 1 yumurta sarisi, 1 kap un, 1 cay kasigi* (tsp) tarcin, 3/4 kap kabaca dogranmis ceviz.

Yapilisi: Firini 180 dereceye ayarlayip 18cm capindaki yuvarlak kek kalibinizi yaglayin. Seker ve yagi sos tencerenizde seker eriyip birazcik baloncuklar cikana kadar isitin ama kaynatmayin. 10 dk sogutun. Daha sonra 1 yumurta+1 yumurta sarisini karistirarak ekleyin. Daha sonra elenmis unu ve tarcini ekleyin ve karistirin. En son cevizleri ekleyip karistirin ve kek kalibina bosaltin. 20-25 dakika pisirin. Soguduktan sonra kareler seklinde kesin. Afiyet olsun!

*Kap ve cay kasigi (tsp) Amerika'da kullanilan standart olculerdir. Kap 200 ml'ye tekabul eder. Cay kasigi (tsp) da yaklasik normal cay kasigi kadardir.