5 Nisan 2010 Pazartesi

Pestolu Milfoy Uzerinde Izgara Somon


Farkli lezzetlerin harika bulusmasi ve esimin 'somonu hep boyle yapar misin' dedigi tarif..

Malzemeler
:
  • 4 adet milfoy hamuru
  • 4 parca somon baligi (her biri 120-180 gr civari)
  • 1/4 bardak dilimlenmis badem
  • 1/4 bardak ev yapimi veya hazir pesto (ev yapimi tarifi icin asagiya bakiniz)
  • 2 adet dilimlenmis domates
Yapılışı:
  • Onceden isitilmis 200 derecelik firinda milfoyleri 10 dk kadar pisirin.
  • Bu arada somonlari hafif yaglanmis izgara tavanizda pisirin.
  • Bademleri de yagsiz tavada birkac dakika kavurun; kavrulmus bademin cok daha fazla lezzet katiyor.
  • Hepsi pistikten sonra, tabaga milfoy hamurunu alin, uzerine pesto surun. Pestonun uzerine dilimlenmis domatesleri, domateslerin uzerine bir parca somon baligi ve en uste de kavrulmus bademleri serpistirin. Afiyet olsun!
Pesto tarifi:

Diger sandvic ve makarna tariflerinde de kullanabileceginiz harika bir pesto tarifi:

Malzemeler:
  • 2 bardak taze roka
  • 1 dis sarmisak
  • Yarim bardak zeytinyagi
  • Yarim bardak taze rendelenmis parmesan peyniri
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:
  • Rokayi ve sarmisagi robotta kucuk dogranmis hale gelene kadar karistirin.
  • Robot calismaya devam ederken zeytinyagini ilave edin.
  • Pestoyu bir kaseye alip parmesan, tuz ve karabiber ekleyin.
Kaynak: Giada de Laurentiis, Food Network