8 Kasım 2009 Pazar

Fırında Patatesli Omlet (Frittata; Italyan Omleti)



Kahvaltida ayni seylerden cabuk sıkılıp yeni tatlar arayan biri olarak firinda patatesli omleti kesfettim; hem damak tadimiza cok uygun hem de klasik omlete gore cok farkli bir tat..

Malzemeler: 3-4 yemek kasigi zeytinyagi, 3 adet kucuk patates, 5 adet cirpilmis yumurta, 1/4 bardak sut veya krema, parmesan (parmsan cok yakisiyor fakat istediginiz baska cesit peynirle de deneyebilirsiniz)kekik, tuz, karabiber

Yapilisi: Patatesleri yuvarlak ve ince dilimleyip siviyaginda 6-7 dakika cevirerek pisirin. Yumurtalar ile sutu/kremayi karistirin, ve baharatlari ekleyin. Patatesler pistikten sonra resimdeki gibi yuvarlak bir firin kabina alip uzerine yumurta karisimini ekleyin. Spatulayla patatesleri iyice yerlestirip duzeltin. Onceden isitilmis 200 derecelik firinda 10-12 dakika veya uzeri altin renginde kizarana kadar pisirin. Pistikten sonra uzerine peynir serpistirip birkac dakika daha sicak (fakat kapatilmis) firinda bekletin. Afiyet olsun!