24 Kasım 2009 Salı

Patatesli Peynirli Üçgen Börek



Nefis citir borekler Leziz dergisine ait.

20 adet icin:
Malzemeler: 2 adet yufka, yarim cay bardagi aycicek/kanola yagi, 1 adet patates, 150 gr tulum, kasar ve beyaz peynir karisimi (ben rikotta ve cedar oeyniri kullandim), 1 adet yumurta. Uzeri icin: 1 yumurtanin sarisi

Yapilisi: Patatesi haslayin. Soguduktan sonra kabuklarini soyarak rendeleyin. Bir kasede patates, peynir rendeleri ve yumurtayi karistirin. Yufkalari 6-7 cm genisliginde kesin. Uzerlerine aycicek/kanola yagi surun. Yufkalari boyuna ikiye katlayin ve uc kenarina peynir karisimi, haslanmis patates rendesi ve yumurta karisimindan koyun. Muska boregi gibi katlayin. Hazirladiginiz yufkalarin uzerine yumurta sarisi surun. Onceden isitilmis 180 dereceye ayarli firinda 30 dakika pisirin. Afiyet olsun!