20 Kasım 2009 Cuma

Kuru Kayısılı ve Bademli Kurabiyeler


Bu nefis kurabiye tarifi Giada'ya ait:

1 kap = 1 bardak = 240 ml

Malzemeler: 110 gr tereyagi/margarin, yarim bardak seker, 1 cay kasigi vanilya, 1/4 cay kasigi tarcin, 1/4 cay kasigi tuz, 1 iri yumurta, 1 1/4 bardak un, yarim bardak kuru kayisi (kabaca dogranmis), 1/4 bardak dilimlenmis badem, 2 yemek kasigi cam fistigi (tadinin daha yogun ortaya cikmasi icin ocakta tavanin icinde birkac dakika kizartin)

Yapilisi: Genisce bir kasede, tereyagini, sekeri, tuzu, vanilya ve tarcini mikserle 2 dakika karistirin. Yumurtayi ekleyin. Daha sonra unu ilave edin. Son olarak bademleri, kayisilari ve cam fistiklarini ekleyin ve karistirin. Hazirladiginiz hamuru, strec film uzerine alip asagi yukari 30 cm uzunlugunda, ve 4 cm capinda olacak sekilde sekil verin. Hamuru sarip buzdolabinda yaklasik 2 saat bekletin. Kurabiye hamurunu asagi yukari 1 cm kaliginliginda dilimleyip yagladiginiz tepsiye dizin ve onceden isitilmis 180 derecelik firinda 15 dk pisirin. Afiyet olsun!