29 Mart 2010 Pazartesi

Ispanaklı ve Patatesli Rulo Börek


30. yaş doğumgünü partimizin bayanlar tarafindan en cok sorulan tarifiydi Ispanaklı ve Patatesli Rulo Börek.. Iste bayanlar, tarif burada!! Bana göre bu böregin (cok lezzetli olmasinin yanisira), diger harika bir ozelligi bir gun onceden yapilip, pisirilmeden buzdolabina kaldirip saklanabilmesi ve ertesi gun pisirilebilmesi..Bu ozelligi bu partide bana cok yardimci oldu!

Malzemeler:
  • 3 adet yufka
Patatesli harc icin:
  • 2 adet haslanip ezilmis patates
  • Yarim su bardagi rendelenmis beyaz peynir
  • 2 corba kasigi yogurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincani siviyag
  • Tuz
Ispanakli harc icin:
  • Yarim kg ispanak
  • 1 adet sogan
  • 1 kahve fincani siviyag
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Uzerine: toz kirmizibiber
Yapilisi:
  • Oncelikle ispanakli harc icin, ince kiyilmis sogani yagda kavurun. Uzerine kiyilmis ispanagi ekleyip, kavurmaya devam edin. En son yumurta ve tuz ekleyip karistirin.
  • Ayri bir yerde de patatesli harc malezemesini karistirin.
  • Bir kat ispanakli bir kat patatesli harc koyarak, 2 yufkayi da ust uste serin. 3. yufkayi da en uste yayin. Rulo yaparak sarin.
  • En az 3-4 saat bu sekilde buzdolabinda bekletin (ertesi gune kadar bekletebilirsiniz)
  • Pisirmeden once 1.5 cm kalinliginda dilimleyip, firin tepsisine yerlestirin. 180 derece firinda 20-25 dk kadar pisirin. Afiyet olsun!
Kaynak: Lezzet Dergisi