10 Ocak 2010 Pazar

Kolay Meyveli Tart


Turkiye'den donus icin hazirliklardi, daha sonra da yerlesmek ve duzenimize tekrar alismakti derken ben post yapmayali uc haftayi geciyor.. Donusumuzun yaninda bir de SD (hafiza) kartimin basina gelenler de post yapmami engellemedi deil.. Siz siz olun cektiginiz fotograflari SD kartinizdan sık sık bilgisayariniza aktarin. Ben suan resimlerimi fotograf makinemde gorebildigim halde bilgisayarimda goremiyorum. O resimleri kurtarabilmeyi arastiriyorum, cunku icinde cok degerli oglusumun dogumgunu resimlerinin yanisira, Istanbul resimlerimiz, Izmir resimlerimiz, sizler icin Izmir'de yedigim lezzetler, ve birkac tane (!) Turkiye'de denedigim tarifler var..Bu aksilik basima gelmeseydi sizin icin "Izmir'de nerelerde yemek yenir?" baslikli cok guzel bir kolaj hazirlamayi planliyordum.
Neyse, en iyisi bu projemi daha guzel resimler cekebildigim baska bir zamana sakliyim. Bu arada herkese yepyeni, saglikli ve huzur dolu bir yil diliyorum. Kendi adima da dileklerim var: Bunlardan biri cok iyi fotograf cekmeyi ogrenmek, ve digeri de kariyerle ilgili..

Uzun zamandir yazmadim laf uzadi..Bugunku tarifim, inanilmaz kolay ve de lezzetli bir tart! Bu tarti yaptigimda bir arkadasim da bana ugramisti ve bu tarttan ona ikram ettim. O da bu tarti cok begenince tamamdir dedim, bu tarif blog icin onay almistir!

Malzemeler:

Hamur icin: 2 su bardagi un, 250 gr margarin (oda sicakliginda), 1 tutam tuz, 1 tutam tozseker, 1 corba kasigi su

Krema icin: Yarim paket labne peyniri (ben krem peynir kullandim), 1 su bardagi krema, yarim cay bardagi pudra sekeri, yarim cay kasigi vanilya

Suslemek icin: Cilek, yaban mersini

Yapilisi: Hamurun icin tum malzemeleri karistirin ve yogurun. Yaglanmis tart kalibiniza hamuru yayin. Onceden isitilmis 200 derece firinda yaklasik 10 dk pisirin. Krema icin labne peynirini, kremayi, pudra sekerini ve vanilyayi puruzsuz hale gelinceye kadar cirpin. Hazirladiginiz kremayi soguttugunuz tart hamurunun uzerine yayin. Tarti suslemek icin ben cilek ve yaban mersini kullandim. Siz de zevkinize ve mevsime gore dilediginiz meyveyi secin. Afiyet olsun!