22 Şubat 2010 Pazartesi

Kolay Balık (Somon Balıgı) Çorbası

Omerimin en kolay ve severek yedigi yemek corba. Genel olarak zaten istahli bir cocuk olmadigi icin ben de ona bazi faydali seyleri yedirebilmek icin genelde 'corba' yoluna basvuruyorum.. Mercimek corbasi, balik corbasi, brokoli corbasi, vs basvurdugum en faydali ve leziz corbalar Omerim icin. Sanirim cok cignemek zorunda kalmadigi icin kolayina gidiyor corbayla karnini doyurmak. Sebzeli somon baligi corbasi da tamamen kendim uydurdugum yetiskinlerin de severek yiyebilecegi bir corba. Malzemeler ve miktarlari cogunlukla goz karari olsa da asagi-yukari soyle: (siz kendi zevkinize gore sebze, vs miktarlarini ayarlayabilirsiniz)

Malzemeler:
(2-3 kisilik)

Yaklasik 200 gr somon baligi, 2 yemek kasigi un, 1 yemek kasigi tereyagi, 3 bardak su, 1 kucuk havuc (veya bir buyuk havucun yarisi), bir kereviz sapi (kok kereviz degil de uzun sap halinde satilan kerevizlerden olacak), 1 kucuk patates, tuz, karabiber.

Yapılışı:

Tereyagi eritip unu ekledim ve kavurdum. Daha sonra suyu ekledim ve unun topaklanmamasi icin tel cirpiciyla karistirdim. Daha sonra cok minik dogradigim sebzeleri ve irice dogradigim baligi ekledim. Orta ateste kaynama noktasina gelmesini bekledim; kaynayinca kisik ateste pisirmeye devam ettim. Baliklar pisip dagilinca, sebzeler de yumusayinca corbaniz pismis demektir. Limon sıkıp afiyetle Omerime yedirdim. Afiyet olsun!