27 Kasım 2009 Cuma

Fırında Yumurta


Dun Turkıye'ye geldik 1 ay icin.. Yolculugum ucagın dolu olmaması sayesinde oglumla ilk defa cok rahat gecti! Bize 3 koltuk birden verilince serildik biz de :} Turkiye'de oldugum zamanlar, anne yemeklerinın benim en cok begendigim ve ozledigim yemekler olmasından mıdır, yoksa aynı zamanda dısarıda yenen yemeklerin (orn: doner, kebap, balık, vs) ozlenmesinden midir nedir, ve aynı zamanda bunlara rehavet ve tembellik de eklenince yemek yapmam oldukca azalıyor diyebilirim.. Amaaa, hazırlıklı geldim, ve Amerika'dayken yaptıgım ve daha yayınlamadıgım tariflerim var. Onun dısında sizinle Turkiye'den sofralar ve tarifler de paylasmak istiyorum kısmetse..
Ve bu tarif de hazırlıklı olarak yanımda Turkiye'ye getirdigim tariflerden biri: Fırında Yumurta! Fırında pismesiden dolayı, bu yumurta bana apayrı lezzetli geldi.

Yapılısı: Kisi adediniz kadar kucuk fırın kaplarını yumusak tereyagı ile yaglayın. Ardından fırın kabının dibine 1 tatlı kasıgı krema koyun. Daha sonra hindi fume etini kucuk parcalara ayırıp fırın kabınıza ekleyin (hindi fume eti yerine, sosisi dograyıp az yagda soteleyip de ekleyebilirsiniz, o sekilde de harika oluyor). Uzerıne seklini bozmayacak sekilde bir yumurta kırın. Yumurtanın uzerine tekrar 1 tatlı kasıgı krema ve kucuk bır parca tereyagı ekleyip kekik serpin ve onceden ısıtılmıs 180 derecelık fırında 10-15 dk (istediginiz pisme kıvamına baglı olarak) pisirin. Afiyet olsun!