22 Kasım 2009 Pazar

Ebruli (Kakaolu) Kek



Malzemeler: 3/4 su bardagi eritilmis tereyagi, 1 su bardagi sut, 3 yumurta, 1 su bardagi toz seker, 3 su bardagi un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 3 yemek kasigi kakao.

Yapilisi: Yumurtalarla toz sekeri kopuk oluncaya kadar cirpin. Eritilmis tereyagini ilave ederek cirpma islemine devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayi birlikte ekleyin. Sutle unu yumurtali karisima ilave edin. Karisimin yarisini farkli bir kaba ayirip uzerine kakaoyu ekleyin. Gerekirse 1-2 yemek kasigi sutle tekrar karistirin. Dikdortgen firin tepsinizi tereyagi ile yaglayip unlayin. Tepsinin ortasindan baslayarak yarim su bardagi kadar kakaolu, daha sonra sade kek karisimindan aktarin. Her seferinde ortadan dokuldukce kek yayilacak ve cizgiler olusacak. Hamurun tamamini dokdukten sonra tam yayilmamissa tepsiyi hafif egerek her yerine yayilmasini saglayin. Kurdanla ortadan yanlara dogru cizgiler yapin. Cizgileri yaparken derine batirmadan sadece ust yuzdeyden batirin. Onceden isitilmis 170 dereceye ayarli firinda ici pisip uzeri kizarana kadar pisirin. Afiyet olsun!

Kaynak: Lezzet Dergisi