Malzemeler: 1 adet kuzu gerdani (bulamazsaniz; ben 2 adet pirzola buyuklugunde kemikli kuzu etini hasladim, ve etlerini kullandim), 2 corba kasigi un, 1 corba kasesi yogurt, yarim limonun suyu, 1 tutam dereotu yeteri kadar su (ben eti hasladigim suyu kullandim), tuz
Yapilisi: Ete su ilave edip pisirin. Etler pisince tencereden alip, bicak yardimiyla cok kucuk parcalar halinde dograyin. Etleri tekrar ayni tencereye koyup tekrar kaynatiyoruz. Terbiye icin; yogurdu, unu ve limon suyunu yarim su bardagi suyla birlikte karistirin. Kaynamakta olan corbanin suyundan bir miktar terbiyeye alip karistirin. Ocagi yuksek atese getirin ve harli kaynatin. Harli kaynarken terbiyeyi corbaya yavas yavas ilave edin (Burada acele etmeyin, terbieyiyi corbaya yavas yavas yedirmelisiniz). Tuzunu ilave edin. Tavada tereyagini eritip corbaya ekleyin. Ince dogranmis dereotu ile servis yapin. Afiyet olsun!