4 Ekim 2009 Pazar

KREMALI DOMATES ÇORBASI

Uzun bir aradan sonra kis oncesinde sonbahari hissederken ve henuz domatesler tadini bozmadan yaptigim kremali domates corbasi.

Malzemeler: 3 yemek kasigi zeytinyagi, 1 1/2 kap* dogranmis kirmizi sogan (2 adet), 2 adet dogranmis havuc, 3 dis sarmisak, 5 adet dogranmis buyuk domates, 1,5 cay kasigi seker, 1 yemek kasigi salca, 3 kap* tavuk suyu, 3/4 kap krema, tuz, karabiber. Arzuya gore feslegen veya frenk sogani.

Yapilisi: Orta-dusuk hizda ateste zeytinyagini isitin, daha sonra soganlari ve havuclari ekleyin ve 10dk soteleyin. Cok kucuk dogranmis sarmisagi ekleyip 1 dk kadar cevirdikten sonra, domatesleri, salcayi, sekeri, tavuk suyu, tuz ve karabiber (tercih ediyorsaniz feslegeni) ekleyin ve karistirin. Kapagini kapatin ve kaynamaya basladiginda atesi dusuk hiza alip domatesler yumusayana kadar 30-40 dakika kaynatin. Bu surenin sonunda kremayi ekleyip corbayi el blender'indan gecirin. Corbayi tekrar isitin. Ben taze feslegen yerine corbalara cok yakistirdigim frenk sogani (ing. chives) ile cesnilendirdim. Afiyet olsun :)

*kap olcusu Amerika'da kullanilan standart 'cup' olcusudur.