11 Kasım 2009 Çarşamba

Brokoli Köfteleri (Nugget) ve Sebzeli Şehriye Pilavı



Cocuklara yemek yedirmek cogu zaman zor olabiliyor..Cogu zaman istahsiz veya dikkatleri daginik olduklarindan yemek yemek istemeyebiliyorlar. Oglum yemek yemedigi zaman dunyam karariyor, yedigi zaman da sanki dunyadaki en mutlu insan oluveriyorum; eminim butun anneler boyle hissediyordur..Bu yuzden yemekleri hem saglikli hem cocuklarin sevebilecegi lezzetli hale getirmek gerekiyor. Sol tarafa "Cocuklar icin" adli bir kategori ekliyorum ve bundan sonra cocuklara uygun yemekleri bu kategoride bulabilirsiniz. Asagidaki brokoli koftelerine yanindaki dip soslarla beraber Omer bayildi. Boylece brokoli misyonu da tamamlanmis oldu; sira kerevizde! Yemegini yedigi icin de bir parca cok sevdigi cikolatayi da haketmis oldu ;)

Malzemeler: Yarim kg brokoli (buharda pisirilmis veya haslanmis ve kucuk kucuk dogranmis), 1 kap* galeta unu, 1 + 1/2 kap rendelenmis cedar veya kasar peyniri, 3 yumurta

Yapilisi: Firin tepsinizi yaglayin. Butun malzemeleri guzelce karistirip, nugget (veya kofte) sekli verin. Tepsiye aralikli olarak yerlestirin. 20-25 dakika kadar firinda pisirin, ilk 15 dakikadan sonra ters cevirin. Sicak servis yapin. Yaninda ketcap, sour cream veya yogurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sebzeli Sehriye Pilavi: Merak edenler icin Omer'in bayildigi sehriye pilavinin da tarifini veriyorum; tarif cok basit! Arpa sehriyeyi hasladim; bezelye ve havuclari da ayri bir yerde hasladim. Daha sonra tencereye tereyagini koyup sebzerleri ve makarnalari ekledim. Ve kremayi ekleyip bir miktar daha isittim. Uzerine parmesan peyniri serpistirdim. Miniklere afiyet olsun!

*kap: Amerika'da kullanilan standart olcudur. Yaklasik 240 ml veya 1 bardaga tekabul ediyor.