30 Ocak 2010 Cumartesi

Kabaklı ve Havuçlu Meze



Malzemeler:
  • 2 adet havuc
  • 2 adet kabak
  • 1 cay bardagi irice dogranmis ceviz
  • 1 su bardagi suzme yogurt (Amerika'da suzme yogurt bulamadigim icin tel suzgecin uzerin havlu kagit serip yogurdu havlu kagit uzerinde 1 gece buzdolabinda beklettim. Ertesi gun suzme yogurdun kivamina yakin yogurt elde ettim)
  • 2 yemek kasigi mayonez
  • 2 dis dovulmus sarmisak
  • 2 yemek kasigi un
  • 1 cay bardagi ince dogranmis dereotu
  • tuz

Yapilisi:
  • Kabaklari ve havuclari rendeleyip yarim cay bardagi siviyagi ve yarim cay bardagi suyla sebezeler yumusayana kadar pisirdim.
  • Daha sonra kabaklar cok fazla su saldigi icin 1-2 yemek kasigi un ekledim, boylece sebzeler hemen toparlandi.
  • Sebzeler pisince biraz sogutup diger malzemeler ile karistirdim. Bir sure buzdolabinda soguduktan sonra servise hazir hale geldiler..Afiyet Olsun!