
Malzemeler:
- 2 adet havuc
- 2 adet kabak
- 1 cay bardagi irice dogranmis ceviz
- 1 su bardagi suzme yogurt (Amerika'da suzme yogurt bulamadigim icin tel suzgecin uzerin havlu kagit serip yogurdu havlu kagit uzerinde 1 gece buzdolabinda beklettim. Ertesi gun suzme yogurdun kivamina yakin yogurt elde ettim)
- 2 yemek kasigi mayonez
- 2 dis dovulmus sarmisak
- 2 yemek kasigi un
- 1 cay bardagi ince dogranmis dereotu
- tuz
Yapilisi:
- Kabaklari ve havuclari rendeleyip yarim cay bardagi siviyagi ve yarim cay bardagi suyla sebezeler yumusayana kadar pisirdim.
- Daha sonra kabaklar cok fazla su saldigi icin 1-2 yemek kasigi un ekledim, boylece sebzeler hemen toparlandi.
- Sebzeler pisince biraz sogutup diger malzemeler ile karistirdim. Bir sure buzdolabinda soguduktan sonra servise hazir hale geldiler..Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder