13 Nisan 2010 Salı

Peynirli Patatesli Ay Cöreği


Gecen hafta New Jersey'de Sezen Aksu konserine gittik. Sezen Aksu'ya diyecek soz yok, her zamanki gibi muhtesemdi..Senede bir gidiyordum, hadi bakalim 6 ayda bire cikti ama 1000 kere gitsem yine bikmam..
Konser aksam saati oldugu icin ve yolumuz da 1 bucuk saat civari oldugu icin, bazi aksilikler de ust uste gelince aksam yemegimizi yiyemedik ama ben hazirlikliydim. Aksam yemegini yiyemeyecegimizi tahmin edip cantama bir kutu icinde atmistim birkac tane corek. Yolda giderken herkesin midesi kazindi ve ortaya benim coreklerim cikiverdi :) Taptazecik, yumusacik ve cok guzellerdi. Kizlar bayildilar ve tarifini istediler, iste tarif burada ;)

Malzemeler
:
  • 100 gr beyaz peynir
  • 4 adet orta boy patates (4 patates bana oldukca fazla geldi, 2-3 patates kullanmanizi oneririm).
  • 1 su bardagi yogurt
  • 1 su bardagi yag (siviyag + eritilmis margarin)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldigi kadar un
  • Corekotu, tuz
Yapilisi:
  • Genisce bir kaba 1 su bardagi yogurt, yag, yumurta aki ve kabartma tozunu koyup karistirin. Uzerine elenmis un ve tuzu katin. Karisimi, kulak memesi kivaminda, ele yapismayacak bir hamur olana dek yogurun.
  • Elde ettiginiz hamuru 15 dk dinlendirin.
  • Bu arada patatesleri haslayip bir kaba rendeleyin. Uzerine ezilmis beyaz peynir ilave edip iyice karistirin. Hamurdan yumurta iriliginde parcalar koparin. Hafifce unlanmis bir zeminde hamuru elinizle bastirip, kahve tabagi buyuklugunde acin. Bu isleme parcalara ayirdiginiz hamurlar bitene kadar devam edin.
  • Hazirladiginiz peynirli patatesli harci hamurlara bolusturup hamurun ortasina koyun. Rulo yaparak sarin. Iki ucunu ice dogru bukup, parmak uclarinizla inceltin ve ay sekli verin.
  • Uzerlerine yumurta sarisini surun. Corekotunu uzerine serpistirin. Hafifce yaglanmis firin tepsisine dizin. Onceden isitilmis 180 derece firinda uzeri pembelesene dek pisirin. Afiyet olsun!~
Kaynak: Sofra Dergisi