20 Ocak 2010 Çarşamba

Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması


Aslinda bu tarifi cok once, bloguma daha yeni baslarken vermistim. Ama ilk baslangicin buyuk acemiligi olacak ki mezenin tek basina resmi olmadigi gibi, genel resimde oldukca kucuktu. Ben de hazir tekrar yapmisken, resmiyle tarifi yeniden koymak istedim.

Oncelikle kirmizi biberleri firinda kozledim. Daha sonra genisligi 5-6cm olacak sekilde uzunlamasina kestim. Ic malzemesi icin ben beyaz peynir ve ricotta peynirini esit miktarlarda karistirdim. Ricotta peyniri bizim lor peynirimizin Amerika'daki versiyonu. Bu peyniri kullanmamin amaci daha kremamsi bir ic hazirlamakti. Bir miktar ceviz ve zeytinyagi ekleyip karistirdim. Her biber parcasina asagi yukari bir yemek kasigi ic ekleyip biberleri sardim ve uzerini maydanozla susledim. Afiyet olsun!!