3 Haziran 2009 Çarşamba

MİLFOY TATLISI



Kimin canı akşamın bir vakti tatli istememiştir ki? Tatlı düşkünü bir insan olmasam da bazen akşamları tatlı krimizim tuttuğunda keşke şöyle hem kolay hem de evdeki malzemelerle yapabileceğim bir tatlı olsa diyorum. Işte yukarıda gördüğünüz tam da böyle bir tatlı! Milfoy hamuru, krema ve çileğin muhteşem buluşması.

Ben Amerika'da satılan milfoy hamuru ve kremayla yaptığım için size şimdilik onlarla tarif verebileceğim. Bu yaz Türkiye tatilimde oradaki malzemelerle bu tarifi yaptığımda sizinle tekrar paylaşacağım.

Malzemeler: 1 adet puff pastry (milfoy) yaprağı, 1 kutu 8 oz. krema (heavy whipping cream; Türkiye'de krem şanti kullanabilirsiniz), 1 su bardağının 3/4'ü kadar pudra şekeri, 2.5 su bardağı çilek.

Yapılışı: Ilk olarak milfoy hamurunun çözülmesini bekledim. Daha sonra milfoy yaprağını 9'a böldüm; böylece 9 kare oluştu. Milfoy hamurlarını 170 derecelik fırında kızarıp kabarana kadar pişirdim. Bu arada kreması için 1 kutu heavy whipping cream'i kabarana kadar çırptım (Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayabilirsiniz). Pudra şekeri ekleyip çırpmaya devam ettim. Milfoy hamurlarını sandvic ekmeği gibi 2'ye ayırdım (Sizin hamurunuz çok kabardıysa 3'e bile ayırabilirsiniz. Alttaki hamurun üstüne bir miktar krema sürüp dilimlenmiş çileklerle döşedim. Ustüne hamurun diğer yarısını kapatıp pudra şekeri serptim. Afiyet olsun!

NOT: Istediginiz herhangi bir meyveyle deneyebilirsiniz..