28 Ekim 2009 Çarşamba

SEBZE BURGER / VEJETERYAN BURGER


Bu burger'larin etsiz olduguna inanmak zor.. Hem de yagda kizarmadan.. Yesil mercimegi biraz pisirdikten sonra icine misir su bu derken karistirip izgarada pisiriyorsunuz, ortaya bu hem lezzetli hem de sucluluk uyandirmayan hamburgerler cikiyor..Icindeki sos da ekstra-lezzet katiyor. Tarif Leziz dergisine ait ve asagidaki miktarlarla tarif oldukca fazla oluyor; en az 4-5 kisilik diyebilirim. 2 kisiye yapacaksaniz yariya indirebilirsiniz. Iste tarif:

Malzemeler: 250 gr haslanmis yesil mercimek, 2 adet yumurta, 2 adet rendelenmis sogan, yarim ufalanmis bayat ekmek ici, 3 corba kasigi haslanmis taze misir (konserve misir da olur), 1 corba kasigi zeytinyagi, tuz
sos icin: 2 su bardagi suzme yogurt (yurtdisindakilar icin, sour cream de olur), 1 su bardagi mayonez, pulbiber, maydanoz, 1-2 dis sarmisak (eger isterseniz, ben cok istedim ;)

Yapilisi: Haslanmis yesil mercimek ve yumurtalari mutfak robotunda karistirin. Cukur bir kapta rendelenmis sogan ve tatli misiri mercimekli karisimda harmanlayin. Bayat ekmek icini ekleyip tekrar karistirin ve buzdolabinda dinlendirin. Sos icin tum malzemeyi karistirin. Sebzeli karisimdan portakal buyuklugunde parcalar koparip elinizde sekillendirin. Bu asamada ben karisimin yeterince bir araya gelmedigini hissettigim icin 5-6 kasik un ekledim, siz de kivama gore ekleyebilirsiniz. Tavada az yagla veya firinin izgara bolumunde her iki tarafini cevirerek kizartin. Hamburger ekmegini servis tabagina alin. Sebze koftesini uzerine yerlestirin, istege gore mevsim salatasi ve mayonezli sosla servis yapin. Afiyet olsun!

Yapilisi: