10 Aralık 2009 Perşembe

Kuru Üzümlü Çörekler (Scones)


Her daim yenebilecek bu lezzetli corekler Ina Garten'a ait; kendisi Food Network Channel'da Giada'dan sonra en cok takip ettigim ve sevdigim sef.

1 cup = 1 su bardagi = 240 ml

Malzemeler: 1 bardak ve 1 tatli kasigi un, 2 yemek kasigi seker (ayrica uzerine serpmek icin ekstra seker), 2 tatli kasigi kabartma tozu, 2 cay kasigi tuz, 330 gr tereyagi (kup kup dogranmis), 4 hafif cirpilmis yumurta, 1 bardak soguk krema, 3/4 bardak kuru uzum, 1 yumurta 2 tatli kasigi sut veya su ile cirpilmis (coreklerin uzerine surmek icin).

Yapilisi: Un, seker, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karistirin. (Stand mikser kullaniyorsaniz, hamur yogurma aparatini takarak da bu islemleri kolaylikla yapabilirsiniz). Daha sonra tereyagini ekleyip tereyaglar bezelye buyuklugune gelene kadar karistirin (Stand mikser kullaniyorsaniz bu islemi en dusuk hizda yapin). Yumurta ve kremayi karistirip un-tereyagi karisimina ekleyin. Tamamen karisana kadar karistirin. Uzumleri bir yemek kasigi unla karistirip karisima ekleyin. Bu asamada hamur biraz yapiskan olabilir. Hamuru un serpilmis tezgahinizin uzerine alin. Iyice karismis olduguna emin olun. Elinizi ve merdanenizi unlayip hamuru 2-2.5 cm kalinliginda acin. Hamurunuzun icinde terayagi parcaciklari gorebilirsiniz. Daha sonra hamurunuzu kareler (asagi yukari 10 cm'lik) halinde kesin. Kareleri tekrar capraz seklinde keserek ucgenler elde edin. Yaglanmis firin tepsinize dizin. Yumurta karisiminizdan surup seker serpin. Onceden isitilmis 200 derecelik firinda 20-25 dk pisirin. Afiyet olsun!






Hiç yorum yok: