25 Ekim 2009 Pazar

MANTAR SOSLU VE KUŞKONMAZLI BONFİLE

Bu tarifi kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Ozellikle tarifte kullanilan sos her zaman makarnalarda, tavuk, et, vs kullanacaginiz bir sos olacagina eminim; cunku cok lezzetli! Tarif Leziz dergisine ait. Tarifte patates ve mantarin yarisi yemegin yanina garnitur olarak kullanilmis. Ben patatesi hic kullanmadim. Garnitur olan mantari da etin uzerine koydum.

Malzemeler: 500 gr dana bonfile, 200 gr taze kuskonmaz, 100 gr mantar, 500 ml krema, 1 adet sogan, 1 dis sarmisak, 5 adet bebek patates (yoksa normal boy 1-2 adet patates), 50 gr tereyagi, tuz, karabiber, zeytinyagi

Yapilisi: Tarifte dana bonfilenin nasil inceltilecegi yaziliyordu, benim bonfilelerim zaten ince oldugu icin ben bu kismi atladim ama eger siz inceltmek isterseniz: Dana bonfileyi 3 cm kalinliginda dograyip bir strec filmin arasinda 1 cm olana kadar ezin. Ezilen etlerin her iki tarafini kizgin tavada 2 dakika pisirin. Pisirime islemi sirasinda etlere tuz ve karabiber serpin. Kuskonmazlari kaynayan tuzlu suyun icinde 5 dakika haslayin (ben buharda pisirip cikarir cikarmaz rengini ve diriligini kaybetmemesi icin kisa sureligine buzlu suyun icine koydum). Sogan ve sarmisagi kiyip tavada soteleyin. Daha sonra mantarlarin yarisini ilave edip pisirin. Mantarlar kavrulduktan sonra kremayi ilave edip 10 dakika kaynatin. Karisimi ocaktan alip ilininca blenderden gecirin. Bir tencerede bebek patatesleri haslayin. Haslanmis patatesleri ortadan ikiye bolup tereyaginda soteleyin. Geri kalan mantarlari da tereyaginda soteleyin. Servis tabaginin ortasina bonfileleri dizin. Uzerine kuskonmazlari ortadan ikiye bolerek yerlestirin ve mantar sosu gezdirin. Servis icin iki ayri tabaga sotelenmis patates ve mantarlari yerlestirip ana yemekle servis yapin. Afiyet olsun!




Hiç yorum yok: